Achtergrondinformatie

Hier vind je informatie over de trainingslopen en achtergrondinformatie over dit unieke evenement:

We organiseren zeer regelmatig, bijna wekelijks, trainingslopen. Soms verkennen we gedeelten van het Wisenttrail-parcours, vaker gaat het om pittige struintochten in telkens andere natuurgebieden rond Apeldoorn.

Altijd: 100% onverhard, zo smal mogelijke paadjes, veel hoogtemeters. Voor iedere trainingstrail geldt:

  • deelname is op eigen risico
  • snelheid tussen 9 en 10 km/u (afhankelijk van de groep)
  • kosten: € 2,-, ter plekke te voldoen (gratis voor leden van AV Veluwe)
  • geen douche- en/of kleedgelegenheid, geen verzorging
  • start 09.00 uur
  • de lengte is in minuten (circa) aangegeven. Als er 2 lengtes staan aangegeven, is er de mogelijkheid eerder te stoppen.
  • vooraf aanmelden (uiterlijk 2 dagen van te voren): trainingslopen@wisenttrail.nl. Na aanmelding ontvang je info over de exacte startlocatie.

De komende weken staan er (nog) geen trainingstrails gepland.

 

AV Veluwe in Apeldoorn is een jonge atletiekvereniging (opgericht in 1970) met ruim 500 leden van alle leeftijden. De vereniging specialiseert zich in de hardloopsport op de middellange en lange afstand. Atleten van AV Veluwe nemen deel aan regionale, nationale én internationale wedstrijden. Daarnaast is er een groot aantal lopers dat zich bij AV Veluwe heeft aangesloten, puur om het plezier dat zij hebben in de loopsport en het sociale contact dat ze verkrijgen binnen de vereniging.  

Start en finish bevinden zich op het terrein van de Kathedraal, een historisch gebouw, aan de rand van het Kootwijkerzand, het grootste stuifzandgebied van Europa.

De Kathedraal

de Kathedraal (wikipedia)

Mudsweattrails   http://www.mudsweattrails.nl/   Trail Running     http://www.trail-running.eu/  

De wisent of Europese bizon is familie van de Amerikaanse bizon en na de eland het grootste Europese landzoogdier. De soort was in 1920 in het wild uitgestorven, maar komt nu, na herintroducties, weer op enkele plaatsen in Europa in het wild voor. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van het leefgebied van de wisent, om gezonde populaties op te kunnen bouwen. Alle parcoursen lopen langs het terrein waar Staatsbosbeheer in het voorjaar van 2015 wisenten heeft uitgezet.   Wisent op de Veluwe

login