Hier vind je informatie over de trainingslopen en achtergrondinformatie over dit unieke evenement:

We organiseren zo’n drie keer per maand trainingslopen. Soms verkennen we een gedeelte van het wisenttrail-parcours, soms gaat het om pittige struintochten in telkens andere natuurgebieden rond Apeldoorn. Altijd: 100% onverhard, zo smal mogelijke paadjes, veel hoogtemeters.

Voor iedere trainingstrail geldt:

  • deelname is op eigen risico
  • snelheid tussen 9 en 10 km/u (afhankelijk van de groep; NB: op de vrijdagtrainingen als we 10 km. lopen, lopen we langzamer)
  • kosten: € 2,- ter plekke te voldoen (gratis voor leden van AV Veluwe)
  • geen douche- en/of kleedgelegenheid, geen verzorging
  • vooraf aanmelden (uiterlijk 2 dagen van te voren): trainingslopen@wisenttrail.nl. Na aanmelding ontvang je info over de exacte startlocatie.

Onderstaand de planning tot 2 september:

Zondag 19 augustus, 09.30 uur, de 10 km van de Wisenttrail (ook geschikt voor ‘beginners’)

Vrijdag 24 augustus, 18.30 uur, de 10 km van de Wisenttrail (ook geschikt voor ‘beginners’)

De planning voor de najaarstrainingen volgt half september

AV Veluwe
AV Veluwe in Apeldoorn is een jonge atletiekvereniging (opgericht in 1970) met ruim 500 leden van alle leeftijden. De vereniging specialiseert zich in de hardloopsport op de middellange en lange afstand. Atleten van AV Veluwe nemen deel aan regionale, nationale én internationale wedstrijden. Daarnaast is er een groot aantal lopers dat zich bij AV Veluwe heeft aangesloten, puur om het plezier dat zij hebben in de loopsport en het sociale contact dat ze verkrijgen binnen de vereniging.

 

Caesarea: een bijzondere start- en finishlocatie
achtergronden

Start en finish zijn gesitueerd op het prachtige terrein van Huize Caesarea. Het complex wordt  thans gebruikt door het Leger des Heils, maar is in het verleden ook gebruikt als kindertehuis,  klooster, sanatorium en seminarie. Het Leger des Heils verzorgt op het terrein de opvang van ex-  verslaafden middels 24 uur per dag begeleiding. De gerestaureerde kapel heeft een maatschappelijke en multifunctionele bestemming.

Trail-links

Mudsweattrails   http://www.mudsweattrails.nl/

 

Trail Running     http://www.trail-running.eu/

 

Wisent op de Veluwe
De wisent of Europese bizon is familie van de Amerikaanse bizon en na de eland het grootste Europese landzoogdier. De soort was in 1920 in het wild uitgestorven, maar komt nu, na herintroducties, weer op enkele plaatsen in Europa in het wild voor. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van het leefgebied van de wisent, om gezonde populaties op te kunnen bouwen. Staatsbosbeheer is van plan om in het voorjaar van 2015 zes à acht wisenten uit te zetten in de omgeving van de Hoog Buurlosche Heide, ons trail-terrein.

 

Wisent op de Veluwe