Parcours 10 km.

De Hoenderloseweg, het enige stukje verhard in het gehele parcours, brengt de lopers direct van het Caeserea-terrein naar de Leesterhei. Hier twee pittige klimmen (één middels een trap) het smeltwaterdal uit, gevolgd door een fraaie singletrack. Vanaf hier steken we middels twee indrukwekkende singletracks, beide over een heuse bergkam, door naar het Spelderholt. Steil naar beneden de Kampsbergen af, dan twee lange klimmen en vervolgens een nieuwe singletrack over een mooi stuk hei. Na het ronden van het Salamandergat, de beklimming van de Bakenberg en een klein stukje langs de Koppelsprengen wacht al snel de welverdiende finish.

Parcours 18 km.

Daar waar de 10 km-route doorsteekt richting het Spelderholt, maakt de 18 km-route een extra lus richting de Miggelenberg: eerst veel vals plat, later wat mul zand, maar vooral prachtige stukken singletrack maken deze lus zeer de moeite waard.

Parcours 34 km.

Daar waar de 18 km-lopers op het Caeserea-terrein finishen, gaan de 34 en 54 km-lopers verder, slingerend over het terrein richting het Ugchelsche Bosch. Na het kruisen van de N304 een aantal lange klimmen rond de Kooiberg. Via een gave singletrack bereiken we bij het Wilheminaboschje de rand van de eindeloze Hoog Buurlosche Heide. Hier gaat het vervolgens kilometers lang al single-trackend op en neer, eerst langs de rand en later als we terug gaan, dwars over de heide heen. Op de mulle stukken is het zaak de smalle paadjes langs het pad door de hei te vinden. Via de Braamberg, geniet nog één keer van het weergaloze uitzicht, en enkele zandduinen gaat het over louter single-tracks (en soms flink wat modder) terug richting finish. Achter de radio/TV-toren eerst nog wat mul zand en een lange afdaling, waarna al snel de finish in zicht komt.

Parcours 54 km.

Daar waar de 34 km-lopers aan de overkant van de Hoog Buurlosche Heide rechtsomkeert maken, gaan de 54 km-lopers verder richting Hoog Buurlo, een mooie lange klim. Via smalle paden over en langs de mooie heidegebieden van de Voorste en Achterste Steenberg wordt al snel het Kootwijkerzand bereikt. De grootste zandverstuiving van West-Europa en dat gaan we merken! 8 loodzware kilometers voeren ons er dwars overheen. Het is zaak hier verstandig te trailen! Het meeste leed is daarna overigens nog lang niet geleden. Om Radio Kootwijk heen wachten nog een aantal pittige single-tracks voordat de schaapskooi van Hoog Buurlo weer bereikt wordt. Na een lekker lopende afdaling komt de Hoog Buurlosche Heide weer in zicht die we dwars over steken …..