Hieronder vind je informatie over de Wisenttrail 2018:

Aanrijroute

 

De aanrijroute:

Vervoer naar start en finish is alleen mogelijk per bus. De bussen vertrekken vanaf de FSG Campus, op de hoek van de Europaweg en Laan van Westenenk. Zie kaartje.

Aanrijroute 2018

 

Afstanden

Hier vind je alle informatie over de afstanden: Afstanden 

After-run

Na afloop is het gezellig toeven op het start- en finishterrein. De verwachting is dat er tussen 12.15 uur en 17.00 uur continu lopers finishen. Op het start- en finishterrein is catering aanwezig. Ook is er een kleine markt met kraampjes met trailschoenen en trailkleding. Daarnaast is de “Kathedraal” te bezoeken.

De Kathedraal Radio Kootwijk

De Kathedraal (Wikipedia)

Annuleren

Als je hebt ingeschreven en onverhoopt toch niet deel kunt nemen, kun je helaas niet annuleren. Tot en met 1 september is het wel mogelijk dat iemand anders je startbewijs overneemt. Daartoe stuur je een mail met relevante gegevens aan info@wisenttrail.nl. Eventueel kun je http://startbewijshulp.nl/ gebruiken om een vervanger te vinden. We gaan er dus van uit dat je zelf iemand zoekt om je startbewijs over te nemen. Zodra dit gelukt is, kun je de benodigde gegevens naar ons mailen.

Bekervrij

De Wisenttrail is uiteraard bekervrij. Dat houdt in dat er op de verzorgingsposten geen bekertjes meer verstrekt worden. Voor alle deelnemers is het mogelijk bij het ophalen van het startnummer à € 5,- een dergelijke beker aan te schaffen.

WT cup

Bewegwijzering

De route wordt aangegeven middels pijlen voorzien van ons logo. Zoals bij trailrunning gebruikelijk dienen lopers zelf goed op te letten bij het kiezen van de juiste de route. Er zijn geen parcourswachten. Wel zetten we mountainbikers in om te controleren of pijlen nog juist hangen.  

Categorieën

 

We onderscheiden geen leeftijdscategorieën. Op iedere afstand (op de 18 km bij beide starts), zijn er prijzen voor de eerste drie dames en de eerste drie heren.

Contact

Indien nodig kan per mail contact gezocht worden met de organisatie: info@wisenttrail.nl

Datum

In 2019 zal de Wisenttrail plaats vinden op zondag  september

Deelnamebeperkingen

Het is niet toegestaan met een buggy, baby-jogger of ander baby-vervoersmiddel de wedstrijd te lopen. Het is ook niet toegestaan honden (al dan niet aangelijnd) mee te nemen. Het is deelnemers niet toegestaan zich te laten begeleiden door één of meer personen op een fiets of ander vervoermiddel

Douchegelegenheid

Douchegelegenheid is helaas niet aanwezig.

Eigen risico

Elke deelnemer dient over een goede conditie en gezondheid te beschikken. Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie van de Wisenttrail is op geen enkele wijze verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel.

De organisatie behoudt zich het recht voor de Wisenttrail af te gelasten op grond van weersomstandigheden of andere zwaarwichtige calamiteiten. Een dergelijk besluit doet geen aansprakelijkheid ontstaan voor vergoeding van de door de deelnemer gemaakte kosten, c.q. schade.

Facebook

Uiteraard heeft de Wisenttrail een eigen Facebookpagina. Bezoek deze pagina en like ons!

Foto’s

De gehele dag worden er actiefoto’s gemaakt. Na de loop kun je foto’s vinden op de site. Hier vind je de foto’s, verhalen en uitslagen : 2015 – 2018

Inschrijven

Na 1 september is inschrijven niet meer mogelijk. Op de dag zelf is het NIET mogelijk in te schrijven. Ook na het bereiken van het maximum aantal deelnemers (300 deelnemers per start) is inschrijven niet meer mogelijk.  

 

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 (10 km), € 12,50 (18 km), € 17,50 (34 km) of € 22,50 (54 km).

Limiet

Per start is er ruimte voor 300 deelnemers. 

Na-inschrijving

Het is niet mogelijk op de dag zelf nog in te schrijven. De inschrijving sluit 1 september 23.59 uur. Mogelijk eerder, als het maximum aantal van 300 deelnemers per start is bereikt.  

Omkleedgelegenheid

In “Kathedraal” is er mogelijkheid om om te kleden.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Op tijd

Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Houd er in je planning rekening mee dat een uur voor de betreffende start de laatste bus vertrekt vanaf de FSG campus. Bedenk ook dat het ophalen van je startnummer tijd kost.

Organisatie

De trail wordt georganiseerd door René de Jonge, Erik Geerdes, Maurice Winterman en Michel van Driel. Zeer ervaren runners met een sloot aan organisatorische ervaring. René is de bedenker van de hardloop4daagse, Maurice en Erik waren later de drijvende krachten achter dit uniek evenement. Michel is al jaren gedreven trailrunner. Op de dag van de Wisenttrail bieden meer dan 100 (!) vrijwilligers en de wedstrijdcommissie van A.V. Veluwe verdere ondersteuning.

Overnachting

Voor deelnemers die op ca. 500 meter van start/finish willen overnachten biedt Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel een aantrekkelijk arrangement aan:

  • Op 1 september vanaf 14.00 uur aankomst in het hotel met aansluitend in de avond een culinair 3- gangen dinerbuffet,
  • 1x overnachting in een comfort hotelkamer,
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet voorzien van alle gezonde ingrediënten voor de trail,
  • Gratis gebruik van de faciliteiten van The White Door wellness & beauty,
  • U kunt op 2 september tot 17.00 uur gebruik maken van de kamer om u nog lekker op te frissen voordat u huiswaarts keert.

  € 90,00 per persoon (o.b.v. 2 personen per kamer).

Meer info op: https://www.vandervalkapeldoorn.nl/arrangementen/wisenttrail-arrangement

Parcoursen

Meer informatie over de parcoursen vind je op de pagina afstanden.

Parkeren

Er kan uitsluitend geparkeerd worden op de FSG Campus Rond start en finsih is er geen gelegenheid te parkeren en wordt er streng gecontroleerd en beboet. Let op: ga niet zomaar ergens parkeren.  

Prijzen

Op iedere afstand (op beide 18 km’s) zijn er voor de eerste drie mannen en de eerste drie vrouwen prijzen in natura.

Prijsuitreiking

Prijzen worden zo spoedig mogelijk na het finishen van de eerste drie uitgereikt.

Start- en finishlocatie

Start en finish bevinden zich op het terrein van de imposante Kathedraal (voormalig zendgebouw) aan de rand van het Kootwijkerzand. 

      

 

 

 

       

Startnummer etc.

Het startnummer wordt niet toegestuurd maar dient op de wedstrijddag bij het wedstrijdsecretariaat in de Kathedraal te worden afgehaald. Dit kan tot 30 minuten vóór de start van de betreffende afstand.

Startnummer bevestigen: lees hier de instructie

Starttijden

De starttijden van de Wisenttrail zijn: 42 km en 30 km om 10.30 uur, 18 km naar keuze om 11.30 en 13.30 uur en de 10 km om 15.00 uur. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Houd er rekening mee dat de laatste bus een uur voor de start vertrekt vanaf de FSG campus. Het is niet mogelijk om in de omgeving van het start- en finishterrein te parkeren.

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt door middel van de RaceTimerBibtag. Een tijdwaarnemingssysteem waarbij de chip in het startnummer verwerkt wordt

Tijdslimiet

De finish sluit om  17.00 uur.

Toiletten

In de “Kathedraal” zijn ruim voldoende toiletten. Het nadrukkelijke verzoek op het start/finishterrein en op de FSG Campus absoluut niet in de natuur te toiletteren !

Trailcode

Onze trail onderscheidt zich op het terrein van natuurwaarde en natuurervaring. Natuurbeleving staat dan ook voorop ! Dus geen schade aanbrengen, wild niet opjagen en geen troep achterlaten. Lege verpakkingen meenemen naar de finish of afgeven bij de verzorgingsposten. Deelnemers die voornoemde regels overtreden zullen niet worden opgenomen in de uitslag. Daarnaast vinden we respect voor mede-trailers, andere recreanten en organisatie erg belangrijk! Hulp aan mede-trailers gaat voor eigen resultaat. Een vriendelijk woord voor toevallig passerende mountainbikers, hardlopers, wandelaars of ruiters is vanzelfsprekend.

Trainingslopen

We organiseren 2 à 3 keer per maand trainingslopen. Een ideale gelegenheid trailkilometers te maken in Apeldoorn en omgeving. Klik hier voor meer informatie.  

T-shirt

Een jubileum T-shirt kan bij de inschrijving (mits voor 8 augustus) besteld worden. 

Twitter

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op twitter

Uitslag

Hier vind je de uitslagen: Uitslagen 2018 Uitslagen 2017 Uitslagen 2016 Uitslagen 2015  

Uitstappen

Deelnemers die uitstappen dienen dit te melden bij start/finish. 

Deelnemers die op een kortere afstand finishen dan ze gestart zijn, proberen we op te nemen in de uitslag van die kortere afstand. We kunnen echter niet garanderen dat dit lukt. Betreffende deelnemers zijn in ieder geval uitgesloten van een eventuele prijs op die kortere afstand.

Verkeer(sveiligheid)

Op de spaarzame momenten dat fietspaden moeten worden overgestoken zijn deelnemers er zelf verantwoordelijk voor dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Dit kan betekenen dat er soms even niet doorgelopen kan worden, maar pas op de plaats nodig is. Het niet opvolgen van aanwijzingen van verkeersregelaars zal onherroepelijk leiden tot diskwalificatie.

Verzorging

Alle verzorgingsposten hebben hetzelfde aanbod: water, sportdrank, cola, winegums, zoute koekjes of chips, sinaasappel, banaan en ontbijtkoek Let op: We zijn bekervrij, op de verzorgingsposten zijn dus geen bekertjes.  Op de 10 km is er alleen een verzorgingspost bij de finish (en dus niet onderweg !!)

Waardevolle spullen

Waardevolle spullen kunnen voor de start in een dichtgeplakte A4 envelop worden afgegeven bij het wedstrijdsecretariaat (enveloppen zijn beschikbaar).

Wedstrijdleiding

Aanwijzingen van de organisatie dienen ten alle tijde te worden opgevolgd. De wedstrijdleiding heeft het recht een deelnemer te diskwalificeren (bijvoorbeeld bij ernstig onsportief gedrag, het niet opvolgen van aanwijzingen van verkeersregelaars of het achterlaten van afval) en/of uit de wedstrijd te halen (bijvoorbeeld om gezondheidsredenen). Hiertegen is geen beroep mogelijk.