Hieronder vind je informatie over de Wisenttrail 2018:

Aanrijroute

 

De aanrijroute:

Aanrijroute 2018

 

Afstanden

Hier vind je alle informatie over de afstanden: Afstanden 

After-run

Na afloop is het gezellig toeven op het start- en finishterrein. De verwachting is dat er tussen 12.15 uur en 17.00 uur continu lopers finishen. Op het start- en finishterrein is catering aanwezig. Ook is er een kleine markt met kraampjes met trailschoenen en trailkleding.

 

Annuleren

Als je hebt ingeschreven en onverhoopt toch niet deel kunt nemen, kun je helaas niet annuleren. Tot en met 26 augustus is het wel mogelijk dat iemand anders je startbewijs overneemt. Daartoe stuur je een mail met relevante gegevens aan info@wisenttrail.nl. Eventueel kun je http://startbewijshulp.nl/ gebruiken om een vervanger te vinden. We gaan er dus van uit dat je zelf iemand zoekt om je startbewijs over te nemen. Zodra dit gelukt is, kun je de benodigde gegevens naar ons mailen.

Bekervrij

De Wisenttrail is ook in 2018 bekervrij zijn. Dat houdt in dat er op de verzorgingsposten geen bekertjes meer verstrekt worden.

Voor alle deelnemers is het mogelijk bij het ophalen van het startnummer à € 5,- een dergelijke beker aan te schaffen.

WT cup

Bewegwijzering

De route wordt aangegeven middels pijlen voorzien van ons logo. Zoals bij trailrunning gebruikelijk dienen lopers zelf goed op te letten bij het kiezen van de juiste de route. Er zijn geen parcourswachten. Wel zetten we mountainbikers in om te controleren of pijlen nog juist hangen.

 

Categorieën

 

We onderscheiden geen leeftijdscategorieën. Op iedere afstand zijn er prijzen voor de eerste drie dames en de eerste drie heren.

Contact

Indien nodig kan per mail contact gezocht worden met de organisatie: info@wisenttrail.nl

Datum

In 2019 zal de Wisenttrail plaats vinden op zondag 1 september

Deelnamebeperkingen

Het is niet toegestaan met een buggy, baby-jogger of ander baby-vervoersmiddel de wedstrijd te lopen. Het is ook niet toegestaan honden (al dan niet aangelijnd) mee te nemen. Het is deelnemers niet toegestaan zich te laten begeleiden door één of meer personen op een fiets of ander vervoermiddel

Douchegelegenheid

Douchegelegenheid is helaas niet aanwezig.

Eigen risico

Elke deelnemer dient over een goede conditie en gezondheid te beschikken. Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie van de Wisenttrail is op geen enkele wijze verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel.

De organisatie behoudt zich het recht voor de Wisenttrail af te gelasten op grond van weersomstandigheden of andere zwaarwichtige calamiteiten. Een dergelijk besluit doet geen aansprakelijkheid ontstaan voor vergoeding van de door de deelnemer gemaakte kosten, c.q. schade.

Facebook

Uiteraard heeft de Wisenttrail een eigen Facebookpagina. Bezoek deze pagina en like ons!

Free Belt

Compress Sport Free belt t.w.v. 35,- voor Wisenttrailprijs van slechts € 25,- incl. verzending. Kleuren rood of zwart.

Maattabel

Foto’s

De gehele dag worden er actiefoto’s gemaakt. Na de loop kun je foto’s vinden op de site.

Hier vind je de foto’s, verhalen en uitslagen : 2015  2016  2017

 

Inschrijven

Na 13 augustus is inschrijven niet meer mogelijk. Op de dag zelf is het NIET mogelijk in te schrijven. Ook na het bereiken van het maximum aantal deelnemers is inschrijven niet meer mogelijk. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 april 20.00 uur.  De inschrijving sluit op 26 augustus 2018 23.59 uur

Inschrijven

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 (10 km), € 15,00 (18 km), € 22,50 (34 km) of € 27,50 (54 km).

Bij inschrijven vóór 1 mei geldt een korting van € 2,50.

Limiet

De inschrijving sluit bij 1200 deelnemers.

Na-inschrijving

Het is niet mogelijk op de dag zelf nog in te schrijven. De inschrijving sluit uiterlijk 26 augustus 23.59 uur mogelijk eerder, als het maximum aantal deelnemers van 1200 bereikt is.

 

Omkleedgelegenheid

Op het start- en finishterrein is in tenten beperkt mogelijkheid om te kleden.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Op tijd

Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Houd er in je planning rekening mee dat je mogelijk 10 tot 15 minuten moet lopen van parkeerplaats naar start/finish. Bedenk ook dat het ophalen van je startnummer tijd kost en slechts mogelijk is tot 30 minuten vóór de start.

Organisatie

De trail wordt georganiseerd door René de Jonge, Erik Geerdes, Maurice Winterman en Michel van Driel. Zeer ervaren runners met een sloot aan organisatorische ervaring. René is de bedenker van de hardloop4daagse, Maurice en Erik waren later de drijvende krachten achter dit uniek evenement. Michel is al jaren gedreven trailrunner. Op de dag van de Wisenttrail bieden meer dan 100 (!) vrijwilligers en de wedstrijdcommissie van A.V. Veluwe verdere ondersteuning.

Overnachting

Voor deelnemers die op ca. 500 meter van start/finish willen overnachten biedt Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel een aantrekkelijk arrangement aan:

  • Op 1 september vanaf 14.00 uur aankomst in het hotel met aansluitend in de avond een culinair 3- gangen dinerbuffet,
  • 1x overnachting in een comfort hotelkamer,
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet voorzien van alle gezonde ingrediënten voor de trail,
  • Gratis gebruik van de faciliteiten van The White Door wellness & beauty,
  • U kunt op 2 september tot 17.00 uur gebruik maken van de kamer om u nog lekker op te frissen voordat u huiswaarts keert.

  € 90,00 per persoon (o.b.v. 2 personen per kamer).

Meer info op: https://www.vandervalkapeldoorn.nl/arrangementen/wisenttrail-arrangement

Parcoursen

Meer informatie over de parcoursen vind je op de pagina afstanden.

Parkeren

Op enige afstand van de start- en finishlocatie zijn voldoende parkeermogelijkheden. Let goed op aanwijzingen van vrijwilligers. Houd er rekening mee dat de afstand tussen start- en finishlocatie maximaal 1 km kan bedragen.
Let op: ga niet zomaar ergens parkeren. Wild parkeren wordt beboet!
Deelnemers uit Apeldoorn wordt geadviseerd op de fiets te komen.

Plattegrond

Hier vind je een plattegrond van de start- en finishlocatie plattegrond 2018 en met de parkeermogelijkheden.

Prijzen

Op iedere afstand zijn er voor de eerste drie mannen en de eerste drie vrouwen prijzen in natura.

Prijsuitreiking

Prijzen worden zo spoedig mogelijk na het finishen van de eerste drie uitgereikt.

Start- en finishlocatie

Start en finish bevinden zich op het terrein van Caeserea, Hoenderloseweg 108 te Ugchelen (Apeldoorn). Dit terrein ligt schuin tegenover Van der Valk Apeldoorn, de Cantharel, nog geen 700 meter van de A1. Vanaf afslag 19 (Hoenderloo) wijzen borden en/of vrijwilligers de weg.

Startnummer etc.

Het startnummer wordt niet toegestuurd maar dient op de wedstrijddag bij het wedstrijdsecretariaat in de Kapel te worden afgehaald. Dit kan tot 30 minuten vóór de start van de betreffende afstand.

Desgewenst kan het startnummer ook op zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur in de Kapel worden afgehaald.

Startnummer bevestigen: lees hier de instruchtie

Starttijden

De starttijden van de Wisenttrail zijn: 54 km om 10.00 uur, 34 km om 10.00 uur, 18 km om 11.00 uur en 10 km om 15.30 uur.
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Houd er rekening mee dat je je auto mogelijk niet in de directe nabijheid van het start- en finishterrein kunt parkeren. Speel ook in op eventuele drukte bij het ophalen van het startnummer.

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt door middel van de RaceTimerBibtag. Een tijdwaarnemingssysteem waarbij de chip in het startnummer verwerkt wordt

Tijdslimiet

De finish sluit om  17.30 uur.

Deelnemers aan de 54 km dienen vóór 15.00 uur de doorkomstpost (ca. 35 km) gepasseerd te zijn om de route te mogen vervolgen.

Toiletten

Bij de start/finish staan ruim voldoende (mobiele) toiletten. Het nadrukkelijke verzoek op het start/finishterrein en rond de parkeerplaatsen absoluut niet in de natuur te toiletteren !

Trailcode

Onze trail onderscheidt zich op het terrein van natuurwaarde en natuurervaring. Natuurbeleving staat dan ook voorop ! Dus geen schade aanbrengen, wild niet opjagen en geen troep achterlaten. Lege verpakkingen meenemen naar de finish of afgeven bij de verzorgingsposten. Deelnemers die voornoemde regels overtreden zullen niet worden opgenomen in de uitslag. Daarnaast vinden we respect voor mede-trailers, andere recreanten en organisatie erg belangrijk! Hulp aan mede-trailers gaat voor eigen resultaat. Een vriendelijk woord voor toevallig passerende mountainbikers, hardlopers, wandelaars of ruiters is vanzelfsprekend.

Trainingslopen

 

We organiseren 2 à 3 keer per maand trainingslopen. Een ideale gelegenheid trailkilometers te maken in Apeldoorn en omgeving. Klik hier voor meer informatie.

 

T-shirt

 

Na de finish ligt er voor iedere deelnemer op vertoon van het startnummer een prachtig Finisher t-shirt klaar.

 

Twitter

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op twitter

Uitslag

Hier vind je de uitslagen:

Uitslagen 2018

Uitslagen 2017

Uitslagen 2016

Uitslagen 2015

 

Uitstappen

Deelnemers die uitstappen dienen dit te melden bij start/finish. Dit geldt met nadruk 54 km-deelnemers die tijdens de race besluiten 34 km te lopen.

Deelnemers die op een kortere afstand finishen dan ze gestart zijn, proberen we op te nemen in de uitslag van die kortere afstand. We kunnen echter niet garanderen dat dit lukt. Betreffende deelnemers zijn in ieder geval uitgesloten van een eventuele prijs op die kortere afstand.

Verkeer(sveiligheid)

Op de spaarzame momenten dat fietspaden moeten worden overgestoken zijn deelnemers er zelf verantwoordelijk voor dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Er is niet voorzien in
verkeersregelaars. Dit kan betekenen dat er soms even niet doorgelopen kan worden, maar pas op de plaats nodig is.
Op de beide lange afstanden wordt twee keer een drukke weg overgestoken, de N304. Hier helpen verkeersregelaars met oversteken. Hun aanwijzingen moeten ten alle tijde worden opgevolgd. Het niet opvolgen van hun aanwijzingen zal onherroepelijk leiden tot diskwalificatie.

Verzorging

Alle verzorgingsposten hebben hetzelfde aanbod: water, sportdrank, cola, winegums, zoute koekjes of chips, sinaasappel, banaan en ontbijtkoek

Let op: We zijn bekervrij, op de verzorgingsposten zijn dus geen bekertjes.

Op de 54 km zijn er verzorgingsposten na 12,5 km – 24,5 km – 35 km – 47 km en bij de finish.

Op de 34 km zijn er verzorgingsposten na 12,5 km – 24,5 km en bij de finish.

Op de 18 km zijn er verzorgingsposten na 10,5 km en bij de finish.

Op de 10 km is er alleen een verzorgingspost bij de finish (en dus niet onderweg !!)

Waardevolle spullen

Waardevolle spullen kunnen voor de start in een dichtgeplakte A4 envelop worden afgegeven bij het wedstrijdsecretariaat (enveloppen zijn beschikbaar). De enveloppen zijn na afloop af te halen bij de tent met de finisher t-shirts.

Wedstrijdleiding

Aanwijzingen van de organisatie dienen ten alle tijde te worden opgevolgd. De wedstrijdleiding heeft het recht een deelnemer te diskwalificeren (bijvoorbeeld bij ernstig onsportief gedrag, het niet opvolgen van aanwijzingen van verkeersregelaars of het achterlaten van afval) en/of uit de wedstrijd te halen (bijvoorbeeld om gezondheidsredenen). Hiertegen is geen beroep mogelijk.